Blog

Met de camper op pad in het voorjaar

Een paar leuke ideeën voor een campertrip in het voorjaar!

De dagen worden langer, de zon laat zich meer zien.. Dat kan maar 1 ding betekenen: Het voorjaar komt eraan!
Na zo’n lange winter is niets fijner dan er met de camper op uit te trekken.
In dit blog delen wij een paar leuke ideeën voor de voorjaarsvakantie.

Drenthe met camper in het voorjaar

Drenthe barst van de prachtige natuurparken. Bezoek onder andere de Drentsche Aa, het Drents-Friese Wold en het Dwingelderveld.

De Drentsche Aa is een beek die stroomt door Groningen en Drenthe. Deze beek stroomt langs allerlei plekjes die perfect zijn voor een bezoekje in het voorjaar. In de lente verandert dit gebied in een paarse bloemenzee en kleuren de gagelplanten oranjerood. Een prachtig tafereel in het voorjaar!
Leuke plekken om te bezoeken zijn onder andere het Siepelveen en de Zeegser Duinen. Maar daarnaast zijn er nog tal van mooie plekken die zeker het bezoeken waard zijn. Bekijk ze hier.
Onze camperverhuur in Groningen bevindt zich op een steenworp afstand van Drenthe en is daarmee een ideale uitvalsbasis voor een Drentse trip.

De vlakke heides en bossen van het Nationaal park Drents-Friese Wold zijn uitstekend voor een flinke fiets- of wandeltocht. Doe hier  inspiratie op en bekijk wat er allemaal te beleven is in het Drents-Friese Wold.
Verderop vind je een ander Nationaal park, namelijk het Dwingelderveld. Hier vind je alles wat Drenthe zo uniek maakt: bloeiende heides, veenmoerassen en gigantische paarse vlaktes.
Bekijk hier alle bezienswaardigheden en routes van het Dwingelderveld.

camper-huren-groningen-bezoek-dwingelderveld-drenthe

Texel met camper

Meer voorjaar dan dit wordt het haast niet. Op Texel bestaat het grootste gedeelte van de eilandbewoners uit schapen, vandaar dat het Texel de naam ‘schapeneiland’ draagt.
De overtocht met camper naar Texel vanuit Den Helder duurt maar 20 minuutjes.
In het voorjaar kun je hier de lammetjesroute fietsen die je naar de mooiste plekken van het eiland brengt. Onderweg spot je de meest aandoenlijke aanzichten van lammetjes in de wei.

camper-huren-groningen-texel-reistip-lammetjes
Een leuke plek om een pauze in te lassen is Schapenboerderij Texel. Hier mag je namelijk knuffelen met de lammetjes. Bekijk hier wat je nog meer kunt doen in het voorjaar op Texel. Bekijk ook alvast de leukste Texelse camperplaatsen.

 

Zuid-Holland

De ANWB heeft een speciale bollenstreekroute uitgestippeld waar je de Hollandse bloembollen in hun kleurrijke pracht kan bewonderen. Bekijk de volledige route hier.

Camper-huren-in-groningen-bollenstreek-reistip

 

Zuid-Limburg met camper

De Brunsummerheide is een prachtig natuurgebied in Zuid-Limburg. De landschappen hier zijn erg divers: je vindt hier naast naald- en loofbossen ook open zandvlaktes en vennen. Deze diversiteit zorgt ook voor een varieteit aan leven: nachtzwaluwen, reeën, kamsalamders en zelfs ringslangen zijn hier te spotten.
In april kun je hier ook pasgeboren lammetjes bekijken. Wanneer dit jaar de lammetjesdagen zijn vind je hier.
Gratis overnachten bij de Brunssumerheide? Hier vind je een gratis overnachtingsplek op loopafstand van de heide. Perfect om een nachtje of 2 te bivakkeren.

Heb jij ook zin gekregen om erop uit te gaan maar ben je niet in het bezit van een eigen camper? Bij ons kun je voordelig en eenvoudig een camper huren in Groningen. Bekijk hier ons aanbod en beschikbaarheid.