Blog

Winterzon vakantie met camper in het zonnige Zuid-Europa!

 

Reis met de camper naar het zonnige Spanje of Portugal

Helaas hebben we alweer afscheid moeten nemen van de zomer.
Met de intrede van de herfst wordt Nederland steeds een stukje grijzer, natter en kouder.
Maar in het zuiden van Europa schijnt het zonnetje nog even door en zijn er genoeg plekken om nog even na te zomeren. Het massatoerisme is alweer achter de rug dus de winter is een ideale periode om een camper te huren en naar het zuiden af te reizen.
Wij hebben tips voor een heerlijke reis met camper naar Zuid-Europa.

 

Met camper naar Spanje

Met een gemiddelde temperatuur van 15-20 graden is het zuiden van Spanje een perfecte plek om te overwinteren. Hoe zuidelijker je zal gaan, hoe warmer het zal zijn.
Reis bijvoorbeeld met de camper naar Andalusië, een ideale plek om de winter te ontvluchten.
Deze Spaanse provincie wordt geroemd om zijn fantastische uitzichten. Vanuit je camper geniet je van indrukwekkende Spaanse landschappen en gigantische bergen.
Bezoek het Koninklijk Paleis in Sevilla, de grotten van Cueva de Narja of het oude centrum van Marbella.
Voor een geweldig uitzicht over zee is Balcon de Europa een must see voor tijdens een vakantie in Andalusie.

Camper met uitzicht op de zee

Ook de Costa Blanca en de Costa del Sol ook fijne plekken om in de winter met de camper naartoe te reizen.
Geniet van het heerlijke strand met een cocktail in je hand. Voor wat meer avontuur bezoek je een nationaal park, zoals bijvoorbeeld Parque Natural del Montgó. Na wat klimmen en klauteren geniet je van een spectaculair uitzicht over de landschappen en de Middellandse Zee.
Goed om te weten is dat er in Spanje veel plekken zijn waar je gratis kunt overnachten met je camper wanneer je op doorreis bent.

 

Met camper naar Portugal

De Algarve is de plek bij uitstek als het gaat om overwinteren in Portugal. Met een gemiddelde temperatuur van 18 graden is het hier goed uit te houden.
Geniet van de prachtige stranden en kliffen, maak een wandeling door de bergen. Reis per boot naar de grotten van Benagil en spot onderweg dolfijnen. Liefhebber van wijn? Bezoek een van de vele wijnproeverijen!
Of maak een avontuurlijke jeepsafari in Serra Algarvia. De Algarve heeft veel te bieden, je hoeft je hier zeker niet te vervelen!

Camper aan de kust in de Algarve in Portugal

Word je al warm bij de gedachte aan een winterzon vakantie in Zuid-Europa? Je kunt bij onze camperverhuur in Groningen voordelig een camper huren en de zon opzoeken.
Bekijk ons aanbod huur campers of neem contact met ons op.